Γιατί να χορεύετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι!

Γιατί να χορεύετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι!

Μια ιδιαίτερη και δύσκολη χορευτική χρονιά έφτασε αισίως στο τέλος της για τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες και οι καλοκαιρινές διακοπές είναι εδώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάμε και να χορεύουμε: σας προτείνουμε αυτό το καλοκαίρι να δοκιμάσετε να χορεύετε συχνά -γιατί όχι και κάθε μέρα;- μαζί με τα παιδιά σας! Δείτε παρακάτω τους λόγους και τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει ο αυθόρμητος, ελεύθερος χορός με τα παιδιά.

 

Άσκηση

Ο χορός είναι μια εξαιρετική πηγή άσκησης αλλά και διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Βάζοντας το χορό στην οικογενειακή ρουτίνα σε εβδομαδιαία ή -γιατί όχι;- και καθημερινή βάση, έχουμε όφελος τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία, βοηθάμε τα παιδιά να ασκηθούν χωρίς καν να το καταλάβουν! Ο χορός είναι μια μορφή έντονης αερόβιας άσκησης και ως τέτοια υποστηρίζει τη λειτουργία της καρδιάς και την αναπνοή.  Έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο χορός ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη μνήμη.

 

Καλύτερη διάθεση – περισσότερη ενέργεια

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του στρες, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες και συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης. Ακόμα και σε μια δύσκολη μέρα, το να βάλετε δυνατά τη μουσική και να χορέψετε είναι ένας μαγικός τρόπος για να αλλάξετε τη διάθεση όλης της οικογένειας! Ο τακτικός χορός μπορεί να ανεβάσει τα δικά σας επίπεδα ενέργειας και να αυξήσει την αντοχή σας, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας εξαιρετικό τρόπος για τα παιδιά να διοχετεύσουν την περίσσεια ενέργεια τους και το υποσυνείδητο άγχος, που πιθανώς έχουν λόγω της δύσκολης χρονιάς που διανύσαμε.

 

Αυτοπεποίθηση

Ο χορός χτίζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Χορεύοντας με τα παιδιά σας, τους δείχνετε ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και άνετοι με το σώμα σας. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν και τα ίδια μια καλή σχέση με το σώμα τους και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση τους. Μαθαίνουν επίσης ότι ο αυθορμητισμός και η διασκέδαση είναι σημαντικό και όμορφο να υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητα, και να τα διατηρήσουν στη ζωή τους μεγαλώνοντας.

 

Ο χορός με τα παιδιά σάς βοηθά την δημιουργία ενός ιδιαίτερου δεσμού μαζί τους, περνώντας χρόνο μαζί με ένα διασκεδαστικό τρόπο και φτιάχνοντας όμορφες αναμνήσεις – ελπίζουμε λοιπόν να τον απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι!