Μπαμπά Χορεύουμε;

Μπαμπά Χορεύουμε;

Χορεύουν οι μπαμπάδες; Φυσικά και χορεύουν! Ναι, αλλά χορεύουν και μπαλέτο;

Η Εθνική Λυρική Σκηνή λέει ναι, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Μπαμπά χορεύουμε;’ Πρόκειται για ένα εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού ειδικά σχεδιασμένο για μπαμπάδες με τα παιδιά τους, που εντάσσεται στις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ.

Ενάντια σε όλα τα στερεότυπα, οι μπαμπάδες «εξασκούνται» με τα παιδιά τους στο μπαλέτο και το χορευτικό παιχνίδι. Στο εργαστήριο αυτό και οι δύο πλευρές έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις δεξιότητες τους αλλά και να ενισχύσουν τη σχέση τους μέσα από κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Και πάνω από όλα να διασκεδάσουν… Το παιχνίδι υπάρχει μέσα σε όλους μας. Αρκεί να αφήσουμε για λίγο πίσω την καθημερινότητα και να τολμήσουμε να… χορέψουμε!

Το βίντεο από το εργαστήριο αναδεικνύει τη γλυκιά αμηχανία και την προσήλωση στις οδηγίες του μαθήματος και της χορογραφίας, αλλά και την τρυφερή σχέση, ανάμεσα στους μπαμπάδες και τα παιδιά.

 

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προτείνει επίσης ένα μικρό και διασκεδαστικό μάθημα μπαλέτου για όλη την οικογένεια στο σπίτι! Μήπως να το δοκιμάζατε;