ΦΝΘ 22 – Ένα ντοκιμαντέρ χορού για παιδιά

ΦΝΘ 22 – Ένα ντοκιμαντέρ χορού για παιδιά

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται για φέτος διαδικτυακά, με μια μεγάλη ποικιλία ταινιών από όλο τον κόσμο. Εμείς ξεχωρίσαμε την ταινία Ρενίλντο και Βανίλντο, ένα δεκαπεντάλεπτο ντοκιμαντέρ που μιλάει για δύο αδέρφια που αγαπούν το χορό.

 

Στο χωριό τους στη Γουινέα-Μπισάου, όλοι γνωρίζουν τα δίδυμα Ρενίλντο και Βανίλντο για τον ασταμάτητο χορό τους. Η Μάμα Ντίλα είναι εκείνη που τους φροντίζει, καθώς έχασαν τη μητέρα σε ηλικία μόλις ενός έτους. Τον πατέρα τους τον βλέπουν μία στο τόσο. Σύντομα θα τον επισκεφθούν και θέλουν να του κάνουν έκπληξη, χορεύοντας μπροστά του. Προπονούνται ασταμάτητα, καθώς η έγκρισή του είναι ό,τι πιο σημαντικό για τους ίδιους. Εκείνος, όμως, ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους βαθμούς στο σχολείο. Θα του αρέσει άραγε ο χορός τους;

 

Μια γλυκιά ταινία για την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και την ανάγκη για αγάπη και αποδοχή, που αναδεικνύει τον χορό σαν τρόπο έκφρασης και σύνδεσης. Η ταινία βρίσκεται στην κατηγορία ‘Νοκιμαντέρ για παιδιά’ και είναι κατάλληλη για όλους!

Βρείτε την στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.