7 feelgood ταινίες χορού

7 feelgood ταινίες χορού

Αυτές είναι οι ταινίες χορού που σίγουρα θα σας αφήσουν με ένα μεγάλο χαμόγελο και διάθεση για χορό!

 

Billy Elliot / Γεννημένος Χορευτής (2000)

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε το όνομα του μικρού αγοριού που έχει γίνει συνώνυμο με το ταλέντο στο χορό! Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που ανακαλύπτει την αγάπη του για το χορό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Αντί για μαθήματα μποξ, ο Μπίλλυ γράφεται στα μαθήματα μπαλέτου, κρυφά από τον αδερφό του και τον πατέρα του, που είναι εργάτης σε ανθρακωρυχείο, την περίοδο της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων στη Βρετανία. Κάπου ανάμεσα στην κωμωδία, το γλυκόπικρο χιούμορ και τη σκληρή πραγματικότητα, η ιστορία του Μπίλλυ Έλλιοτ είναι μια ιστορία για τα όνειρα και τη διαφορετικότητα.

 

Ballet Shoes / Οι μικρές μπαλαρίνες (2007)

Τρία ορφανά κορίτσια μεγαλώνουν σαν αδερφές σε μια εκκεντρική ανάδοχη οικογένεια στο Λονδίνο του 1930 και στηρίζουν η μια την άλλη στην προσπάθεια να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και να χαράξουν η καθεμιά τη δική της πορεία. Μια τρυφερή ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Noel Streatfeild.

 

Frances Ha (2012)

Η 27χρονη Φράνσις προσπαθεί να επιβιώσει στη Νέα Υόρκη χωρίς σταθερή δουλειά, αλλά με πολλά όνειρα και μεγάλη αισιοδοξία –προσπαθεί να προσδιορίσει την ταυτότητά της, να ενηλικιωθεί με τον τρόπο που η κοινωνία της επιβάλει και παράλληλα να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να χορεύει.

 

Άντρες έτοιμοι για όλα / The Full Monty (1997)

Σε μια μικρή βιομηχανική πόλη της Αγγλίας, έξι άνεργοι άντρες –ο καθένας με τα δικά του οικογενειακά και προσωπικά θέματα- αποφασίζουν να βγάλουν χρήματα κάνοντας ένα στριπτίζ σόου. Παρά τις δυσκολίες και την κριτική που δέχονται, οι έξι άντρες ανακαλύπτουν τη δύναμη της φιλίας και της ομαδικότητας, σε μια πραγματικά αστεία ταινία.

 

Rumba (2008)

Η Φιόνα και ο Ντομ είναι ένα ζευγάρι δασκάλων, ευτυχισμένοι με τις μικρές στιγμές της καθημερινότητάς τους και με το κοινό τους πάθος: το χορό. Ένα βράδυ, μετά από έναν πολύ επιτυχημένο διαγωνισμό χορού, συμβαίνει κάτι που αλλάζει τις ζωές τους για πάντα. Όμως η αισιοδοξία, το χιούμορ και η αγάπη μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα… Μια γλυκόπικρη ιστορία, δοσμένη σχεδόν χωρίς καθόλου λόγια!

 

Happy Feet (2006)

Και μια αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων! Στην παγωμένη Ανταρκτική, οι Αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι βρίσκουν το ταίρι τους τραγουδώντας. Όμως ένας μικρός πιγκουίνους δεν μπορεί να τραγουδήσει… μπορεί όμως να χορέψει! Άλλη μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη που έχει η πίστη στον εαυτό σου.

 

Ποιες είναι οι δικές σου αγαπημένες ταινίες χορού;