Τι πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για την επιστροφή στη σχολή χορού

Τι πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για την επιστροφή στη σχολή χορού

Μετά από δυόμιση μήνες, ήρθε η ώρα και για τις μικρές χορεύτριες και τους μικρούς χορευτές να επιστρέψουν στα μαθήματα χορού, με πολλή ανυπομονησία, αλλά και με προσοχή! Όπως και με την επιστροφή στο σχολείο, είναι καλό να προετοιμάσουμε τα παιδιά με μια σύντομη συζήτηση, για να ξέρουν τι να περιμένουν όταν φτάσουν στη σχολή χορού.

 

Θα πρέπει να ακολουθούμε ακόμα πιο προσεκτικά τις οδηγίες που θα μας δώσει η δασκάλα μας.

Η σχολή και η δασκάλα μας θα μας ζητήσει να ακολουθήσουμε μερικούς ακόμη κανόνες, εκτός από αυτούς που ήδη ξέρουμε για το μάθημα του χορού. Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί αυτή την περίοδο και είναι παρόμοιοι με αυτούς που υπάρχουν και στο σχολείο και στα άλλα μέρη που πηγαίνουμε.

 

Θα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις.

Δυστυχώς, όσο και αν μας έχουν λείψει δεν μπορούμε να αγκαλιάσουμε τη δασκάλα και τις φίλες μας, ούτε να χορέψουμε μαζί σε ζευγαράκια. Μπορούμε όμως να χορέψουμε όλοι μαζί στη σχολή χορού και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης, για να είναι πιο εύκολο να κρατάμε αποστάσεις, θα είμαστε λιγότερα παιδιά μέσα στην αίθουσα.

 

Θα πρέπει να πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν και μετά το μάθημα. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το αντισηπτικό που υπάρχει στη σχολή.

 

Θα χρειαστεί να έχουμε το δικό μας παγούρι με νερό και όλα τα πράγματα μας μαζεμένα μέσα στην τσάντα μας – αλλά αυτό το κάναμε έτσι κι αλλιώς!

 

Φροντίζουμε να μην καθυστερούμε στα αποδυτήρια.

Ξέρουμε ότι η καλύτερη στιγμή είναι όταν είμαστε με τις φίλες μας στα αποδυτήρια, ετοιμαζόμαστε για το μάθημα και λέμε τα νέα μας… Αυτή την περίοδο όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποδυτήρια μόνο πολύ σύντομα.

 

Το μάθημα θα γίνεται κανονικά, όπως και πριν!

Το μάθημα του χορού που τόσο πολύ μας έχει λείψει θα είναι το ίδιο απολαυστικό με πριν. Η δασκάλα μας θα μας περιμένει με χαρά για να θυμηθούμε όσα είχαμε μάθει και να μάθουμε καινούρια πράγματα. Οι φίλες μας θα είναι επίσης εκεί, για να χορέψουμε μαζί και να μοιραστούμε τα νέα μας. Θα χορέψουμε, θα παίξουμε και θα γελάσουμε, ακριβώς όπως κάναμε και πριν.

 

Έτσι, με λίγη προσοχή και πολλή καλή διάθεση, θα μπορέσουμε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά να την ολοκληρώσουμε χορεύοντας μαζί, πριν αποχαιρετιστούμε για καλοκαίρι!